Verhuurproces

U schrijft zich in en geeft uw woningvoorkeuren door

Tijdens het inschrijven maakt u een profiel aan. U vult uw persoonsgegevens in, u beantwoordt een aantal motivatievragen en geeft max. 5 woningvoorkeuren aan.

Daarnaast voegt u uw inkomensverklaring van de belastingdienst over 2023 toe samen met uw historisch uittreksel en de verhuurderverklaring van uw huidige woning.

Schrijft u zich in met een Friend? Let er dan op dat u en uw friends dezelfde voorkeurswoningen opgeven in dezelfde volgorde.

Wij controleren uw profiel

Woonzorg Nederland bekijkt uw profiel. Zijn alle documenten aanwezig? Voldoet u aan de inkomenseis? Hoe is uw motivatie? Na de controle zijn er 2 opties mogelijk:

U krijgt een woning voorlopig toegewezen.

U kunt de voorlopig toegewezen woning accepteren of afwijzen.

Let op:

1. Is uw profiel niet compleet, dan nemen wij u niet mee in de selectie voor een woning. U ontvangt hierover een bericht.

De woningen worden verloot. Het computersysteem bepaalt wie de woning krijgt aangeboden. Alle inschrijvers hebben daardoor gelijke kansen. Dit kan echter betekenen dat u niet de woning van uw 1e voorkeur krijgt aangeboden maar een woning van uw tweede tot vijfde voorkeur. Het kan ook zijn dat uw voorkeurswoning wordt toegewezen aan een andere kandidaat. U ontvangt dan een afwijzing.

2. U krijgt ook een afwijzing als uw voorkeurswoningen aan anderen worden toegewezen. De woningen worden verloot. Het computersysteem bepaalt wie de woning krijgt aangeboden. Alle inschrijvers hebben daardoor gelijke kansen 

U krijg een afwijzing. 

U komt niet meer in aanmerking voor een woning in het complex

We nodigen u uit voor een motivatiegesprek

Per mail ontvangt u een uitnodiging voor een groepsgesprek met 7 andere kandidaat-huurders. We beoordelen o.a. uw enthousiasme voor het woonconcept en of u goed begrijpt wat het wonen in een gemeenschap inhoudt. Past u goed bij Stadsveteraan 020, dan krijgt u de woning definitief toegewezen.

U tekent de huurovereenkomst

Per mail ontvangt u een uitnodiging om de huurovereenkomst te tekenen.

 U maakt kennis met andere buren

Van Woonzorg Nederland ontvangt u een uitnodiging voor een serie bijeenkomsten. We helpen u op weg in uw nieuwe woongemeenschap. Hoe worden de besluiten genomen? Hoe vorm je samen werkgroepen? Welke afspraken zijn al gemaakt? Ook leert u meteen uw buren kennen.

U krijgt de sleutel van uw woning

De verwachte opleverdatum van Stadsveteraan 020 is voor de bouwvak in 2024. Binnen enkele weken na de oplevering, ontvangt u de sleutels van uw woning. Binnen 6-8 vooraf hoort u definitief wanneer u de sleutel krijgt. Vanaf dat moment kunt u verhuizen en gaat u huur betalen.

 

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor een woning?

Inschrijven