De friendswoning

Zoekt u een betaalbare seniorenwoning? Wilt u wel ruimtes delen, maar ook de privacy van een eigen woning houden? Overweeg dan 1 van onze Friendswoningen.

Deel een woning met anderen

 

De Friendswoning is een modern leefconcept. Een woonunit die bestaat uit kleinere appartementen (studio’s) voor u en 1 of 2 andere 55-plussers. Iedereen heeft zijn eigen plek. Met een eigen slaapkamer, badkamer en een klein keukentje. U trekt zich dus makkelijk terug. Maar de woonunit heeft ook een grote woonkamer en keuken die u samen deelt. Het is daarom de ideale oplossing voor vrienden of familieleden. Of als u bijvoorbeeld samen wilt wonen met een ouder die wel wat extra hulp kan gebruiken.

 

Houd recht op AOW en huurtoeslag

 

Voor de studio krijgt u een huurovereenkomst op uw eigen naam en met een eigen woonadres. Het is hierdoor mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. En u hoeft ook niet bang te zijn dat u uw huidige AOW misloopt.

 

 

Ervaar de voordelen

 

 

Vriendschappelijk samenwonen biedt meer voordelen. U bespaart geld, want u deelt de energierekening. U bespaart tijd, want u kunt taken delen, zoals schoonmaken, koken en boodschappen doen. Bovendien voelt wonen met een huisgenoot veiliger en vertrouwd. Een aantrekkelijke kans, met maar 1 voorwaarde: het verzamelinkomen mag per persoon niet meer dan € 44.035 zijn.

 

Bekijk de friendswoningen