Save the date: 15 maart informatiemarkt

15 januari 2023

Woensdag 15 maart is de tweede informatiemarkt over het wonen in de Stadsveteraan in het Amstelkwartier. Tijdens de markt kunt u al uw vragen stellen over het complex, de bouw, de verhuur en de Friendswoningen in de Stadsveteraan. Ook zijn er enkele kopgroepleden aanwezig die meer kunnen vertellen over hoe zij het samen wonen en leven zien in de Stadsveteraan en welke pijlers zij belangrijk vinden voor het vormen van de beheervereniging.

 

Wanneer: woensdag 15 maart

Waar: Hoofdkantoor Woonzorg Nederland, Prof. E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen

Tijd: 16:00 – 18:00 uur

 

Update woningzoeker en start verhuur

De bouw van de Stadsveteraan heeft enkele maanden vertraging opgelopen. Dit heeft gevolgen voor de planning die in de vorige nieuwsbrief is gedeeld.

 

De woningzoeker laat langer op zich wachten dan gehoopt. Zodra deze online komt, ontvangt u hier gelijk bericht over. Uiteraard sturen wij u een bericht wanneer de woningzoeker online komt. Met de woningzoeker kunt u zien hoe de woningen gesitueerd zijn in het complex, worden de kale huurprijzen per woning bekend gemaakt en zijn de plattegronden per woning bekend. Met de woningzoeker kunt u zich gaan oriënteren welke woningen u het meest aanspreken.

 

In verband met de vertraging van de bouw wordt de start verhuur van de woningen uitgesteld naar medio kwartaal 2 van dit jaar. Dit betekent ook dat huurders niet begin 2024 de sleutel krijgen van hun woning, maar dat dit vermoedelijk aan het eind van het eerste kwartaal van 2024 plaats vindt.

Jan vertelt

Eerder heeft u kennisgemaakt met de kopgroep. De kopgroep werkt aan de oprichting van de vereniging van de beheer coöperatie van De Stadsveteraan. Er zijn drie werkgroepen die zich bezig houden met de toekomstige visie, het gezamenlijke beheer van de gemeenschappelijke ruimtes en de interne organisatie van de kopgroep. Ze overleggen met elkaar in een plenaire vergadering die uiteindelijk op voorstellen ‘consent’ geeft. Jan Baggen is één van deze leden en deelt graag zijn dagboek met u.

 

“Alweer een maand in het nieuwe jaar voorbij en dus ook al weer bijna een jaar na de start met de koplopers groep. De tijd vliegt en de bouw van ons nieuwe onderkomen gaat gestaag voort. Wij worden als koplopers steeds enthousiaster.
Wilde ideeën vanuit de werkgroepen passeren de revue en worden met enthousiasme ontvangen of soms met gelach. Besproken tijdens de Plenaire vergaderingen en met algemeen besluit afgewezen of meegenomen in de voorstellen naar Woonzorg. De koplopers hebben plezier in hun werk en doen dit in vertrouwen dat dit ten goede komt aan hun woonomgeving en de aankleding van het gebouw.

 

Ja, het voelt al als ons gebouw, ondanks het feit dat wij behoudens de locatie, ons nog geen echte voorstelling kunnen maken hoe wij er straks zullen wonen. Maar feit is dat iedereen er naar verlangd, ieder om eigen moverende redenen, ieder naar nieuw, ieder naar samen, ieder naar delen met elkaar.

 

Afgelopen vrijdag hebben wij met een delegatie van de kopgroep en Woonzorg een bezoek gebracht de Akropolistoren in Amsterdam Oost. Uitgangspunt was het horen en zien van een Beheervereniging die inmiddels al zo’n 4 jaar bestaat en dus ervaring heeft met een project vergelijkbaar als de onze. Een hartelijk ontvangst op de 14e verdieping met een prachtig uitzicht. Deze vereniging is een mix van sociale huur en midden huur appartementen. Dus toch ook weer niet helemaal vergelijkbaar. Wel leerzaam op het gebied van bestuur en commissies die in de praktijk soms wel en soms niet goed lopen. Wij steken er in ieder geval veel van op en kunnen onze vragen vrijuit stellen. Wat in ieder geval duidelijk wordt is dat er veel senioren zijn die behoefte hebben aan contact en dat georganiseerde bijeenkomsten, zoals muziek, film, mahjong spelen of gewoon koffie/thee drinken met elkaar, druk bezocht worden. Ik stel mij zo voor hoe dit straks bij ons zal gaan en de werkgroepen het initiatief om te organiseren beloont zien met een hoge opkomst.

 

Nog ruim een jaar en dan gaan we ons richten op het verhuizen, voor velen een uitdaging om van een grotere woning naar een kleinere te gaan. Een moment om te gaan opruimen en daar nu al mee te beginnen. Maar er zijn nog zoveel bruikbare spullen en zouden die niet een plaats kunnen krijgen in ons complex? De verschillende algemene ruimtes moeten ingericht worden en wie weet is daar wel iets bruikbaar tussen de spullen die we kunnen gebruiken. Een initiatief tijdens de laatste Plenaire vergadering wordt aanvaard en twee van onze kopgroep leden gaan aan de slag om een soort web ruilwinkel op te starten waar iedereen straks zijn overtollige spullen kan aanbieden. En wat niet past kan naar de kringloop of vindt een andere weg naar een nieuwe eigenaar.

Een belangrijk punt wil ik nog onder de aandacht brengen, namelijk onze visie op diversiteit. Open staan voor iedereen is vast opgenomen in onze overtuiging voor de toekomstige huurders van de Stadsveteraan020 zoals de naam gaat luiden. Schroom dus niet je in te schrijven, wie je ook bent en wat je ook bent. Het past allemaal binnen onze community en zal ons alleen maar sterken in onze overtuiging er te zijn voor iedereen.

 

Fijn om mee te werken aan de toekomst van ons senioren en tot ziens allemaal bij de volgende bijeenkomst voor kandidaat huurders.

 

Groet Jan en tot snel ziens allemaal, duim omhoog!”

Vragen

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via info@wonenindestadsveteraan.nl.